Terasz üvegezés előnyei

Terasz üvegezés előnyei

Tudni szeretné, hogy milyen pozitívumokkal jár a terasz üvegezés? Most megismerheti azokat az előnyöket, amelyeket vásárlóink leggyakrabban kiemelnek!

Terasz üvegezés utáni komfort

Legtöbben azért döntenek terasz üvegezés mellett, mert idővel ráébrednek a nyitott terasz kompromisszumaira. Például arra, hogy hidegebb napokon és az erős szelek és metsző fagyok miatt nem lehet csak úgy kiülni a szokásos délutáni teára, könyvet olvasni vagy a barátokkal, családtagokkal kikapcsolódni. Ilyenkor a terasz csak egy kihasználatlan területté alakul, amiről időnként fel kell takarítani az odahullott faleveleket vagy porréteget. A terasz üvegezés fő előnye, hogy általa megszűnnek ezek a korlátok. A látvány továbbra is megmarad: lehet gyönyörködni a kinti látványban, az égbolt színeiben, viszont nemcsak a melegebb évszakokban, hanem egész évben, éjjel-nappal!

Vásárlóink visszajelzései alapján azért volt számukra jó döntés a terasz üvegezés, mert otthonuk egy új, világosabb, mégis komfortos szobával gazdagodott. Sokan közülük jobban érezték magukat a természetes fényben, mint a négy fal között és többen is jelezték, hogy a hőszigetelt beépített terasznak köszönhetően a rezsiköltség is csökkent. Az üveggel szakszerűen beépített terasz befogja és átalakítja a napsugarakat kellemes meleggé.

A növényei is szeretni fogják

Érdeklődőink bakancslistáján sokszor azért szerepel terasz üvegezés, mert így otthonukat egy növényekkel dekorált, időtlen télikert hangulatával is kiegészíthetik. A városi nyüzsgés, a felgyorsult élet irama mellett mindenkinek jól esik néha lelassulni és nyugtató zöldövezet közelébe kerülni. Egy darab természet költözhet az Ön otthonába, ami segíti a kikapcsolódást, pihenést, meditációt vagy akár intenzív testmozgást is (volt olyan megrendelőnk, aki futópaddal egészítette ki beépített teraszát). A hagyományos dísznövényeken kívül akár egzotikus fajtáknak is otthont nyújthat egy jól megépített télikert. Ilyenkor különösen fontos az alapos tervezés a megfelelő páratartalom fenntartása érdekében. A beépített terasz tervezés fő szempontjairól egy korábbi bejegyzésünkben olvashat.

Terasz üvegezés közösségi tér teremtéshez

Megfelelő árnyékolással és hőszigeteléssel egy télikert, vagy hasonló jellegű építmény az év bármelyik napján ideális hely családi összejövetelek, pókerpartik vagy hangulatos vacsorák lebonyolítására. Ahogy referencia képgyűjteményünkben is láható, éttermek is fordultak már hozzánk teraszbeépítés igényével, hogy vendégeik számára hangulatos teret biztosíthassanak hűvös napokon. A beépített terasz melegebb időben is tökéletesen kihasználható. Az erre alkalmas nyílászárókkal tökéletes szellőztetés valósítható meg, illetve saját gyártású terasz ajtó típusainkkal, ha szükséges, a zökkenőmentes átjárás (például kert és ház közötti kapcsolat esetén) is garantált.

Szeretné szakemberre bízni a terasz üvegezés munkálatait?

Ahogy fentebb is említettük, sok buktatóval járhat egy laikus által elvégzett terasz üvegezés. A tervezéstől az építésig és átadás utáni technikai segítségnyújtás esetén is számíthat ránk! Kérje ingyenes árajánlatunkat és élvezze a határidőre elkészített építmény kellemes hangulatát! Vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva, vagy keressen minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén!