Home office a télikertben

Home office a télikertben

Sokakat próbára tett a Covid-járvány, amikor egyik napról a másikra arra kényszerültek, hogy munkahelyi kényelmüket feladva otthoni munkavégzésre térjenek át. Ez nem oldható meg fotelben ülve, ölbe tett laptoppal. Az otthoni távmunkához megfelelő körülményekre, bizonyos komfortra van szükség. Egy már berendezett lakásban nehezen alakítható ki megfelelő munkaállomás.

Szerencsésnek mondhatták magukat, akik erre a célra igénybe vehették télikertnek kialakított épületrészüket, például egy beüvegezett teraszt.

A télikertben kialakított iroda előnyei

Először is: növényszobánk minden bizonnyal egy szép és nyugodt hely, ahol dolgozhatunk. Másodszor: ez a megoldás jó módja annak, hogy friss levegőhöz és napfényhez jussunk, miközben dolgozunk. Harmadszor: bár otthonunkban, családunkkal maradunk, a munka és a magánélet közötti határokat megőrizhetjük csaknem ugyanúgy, mintha bejárnánk egy hivatalba, irodába.

Tippek Home office kialakításához

 • távmunka otthonról Válasszon egy világos, jól szellőző helyet, sarkot a télikertben.
 • Gondoskodjon arról, hogy az asztala elegendő helyet biztosítson a számítógépének, a dokumentumainak és egyéb munkaeszközeinek.
 • Válasszon kényelmes széket, amelyben megtámaszthatja a hátát.
 • Használjon megfelelő világítást.
 • Csak a feltétlenül szükséges mértékben rendezze át a növényeket a télikertben, hogy megőrizze a létesítmény ökológiai egyensúlyát és pihentető hangulatát.

A télikertbe telepített otthoni iroda nagyszerű módja annak, hogy kényelmes és produktív munkakörnyezetet teremtsen magának. Okos tervezéssel és kreativitással ez megvalósítható.

A Home Office a télikertben olyan téma, amely ugyanakkor nemcsak a produktív feladatteljesítésről, hanem a munka és a szabadidő összekapcsolásáról is szól. Beépített teraszunk egy olyan helyiség, amely üvegfalakkal és -tetővel van körbevéve, és eredetileg melegkedvelő dísznövények elhelyezésére szolgál. Lehetővé teszi, hogy minden évszakban élvezzük a természet szépségét és a napfényt, miközben pénzt keresve dolgozunk.

Az ilyen kedvező környezet

 • növeli a kreativitást és a termelékenységet, mert a növényzet jelenléte és a természetes fény javítja a hangulatot és a koncentrációt;
 • csökkenti a stresszt és a feszültséget, mert a növények friss oxigént termelnek, és segítenek a levegő tisztításában;
 • javítja az egészséget és az immunrendszert, mert a zöld vegetációk csökkentik a por, a baktériumok és a penész mennyiségét a levegőben, és segítenek megelőzni az allergiákat és a légúti betegségeket.

A télikertben való munkavégzéshez szükséges alapvető felszerelések

 • Kényelmes és ergonomikus szék és asztal, amely megfelelő magasságú és méretű, így használata nem okoz hátfájást vagy nyakfájást.
 • Jó minőségű laptop vagy asztali számítógép, amely megfelel a munka igényeinek, és rendelkezik a szükséges szoftverekkel és biztonsági funkciókkal.
 • Stabil és gyors internetkapcsolat, amely lehetővé teszi a zökkenőmentes kommunikációt és az adatok átvitelét.
 • Fejhallgató, amely csökkenti a környezeti zajt, és javítja a hangminőséget.
 • Webkamera és egy mikrofon, amelyek lehetővé teszik a videóhívásokat és a prezentációkat.

A távmunkának kockázatai is vannak. Vigyázzon arra, hogy sem a járványok, karanténok idején, sem később ne szigetelődjön el tágabb környezetétől, ne adja fel személyes kapcsolatait. Télikerti irodája nyújtson ideális munkakörülményeket – de ne váljon burokká.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük