Terasz beépítés szobának: így is lehet!

Terasz beépítés szobának: így is lehet!

Sok megrendelőnk úgy talált ránk, hogy rendelkeztek egy terasszal, amit nem tudtak egész évben kihasználni. Hiszen a téli hidegben nem túl kellemes odakint ücsörögni. Ilyenkor a terasz beépítés szobának több előnnyel is jár: most megmutatjuk, hogy milyen „kinccsé” alakítható ez a korábban kihasználatlan tér!

A nappaliszoba kiköltözik

függöny a bukóablakon
Bukóablakok függönnyen

A terasz beépítés szobának azért népszerű megoldás, mert a panoráma látványa vagy a kert hangulata közelebb kerül Önhöz, miközben télen-nyáron pontosan olyan komfortot érhet el, mintha a négy fal között ülne. Az általunk épített télikertek a nappaliszoba szerepét is tökéletesen betölthetik. Ahogy a fenti képen is látható, nem ritka, hogy megrendelőink ülőgarnitúrát és akár tv-t is elhelyeznek a beépített teraszon. A családdal való együttlét, a barátokkal eltöltött bulik így természetközelibb és garantáltan emlékezetesebb élménnyé válnak. A több természetes fény derűsebb hangulatot kölcsönöz, a remek hőszigetelő képességnek köszönhetően pedig a téli vacogás (szó szerint) kizárva!

Terasz beépítés szobának – vagy akár konditeremnek!

aranytölgy télikert
Aranytölgy télikert futópaddal

Nemcsak lazításhoz, hanem egyéb hobbik és tevékenységek űzésére, akár intenzív testmozgásra, privát edzőteremnek is berendezheti a télikertnek beépített teraszát. Megrendelőink között többen is vannak olyanok, akiknél miután megtörtént a terasz beépítés szobának, futópadot vagy szobabiciklit helyeztek el benne. Kellemesebb a kék ég alatt mozogni, mint a négy fal között, ráadásul a téli hideg nem kell, hogy károsítsa az Ön ízületeit. A télikertté alakított teraszon megfelelő fűtéssel ugyanolyan hőérzet érhető el, mintha a ház bármely másik szobájában tartózkodna!

További terasz beépítés ötletek

Jó ötlet még a terasz beépítés szobának akkor, ha Ön egy úgynevezett szobakertet szeretne, olyan dedikált helyiséget, ahol kedvenc növényeiben gyönyörködhet. Megjegyzés: ha trópusi növényeket szeretne télikertjébe, akkor érdemes elolvasnia erről szóló bejegyzésünket! Természetesen annak sincsen akadálya, hogy a beépített terasz előszobaként vagy átjáróként funkcionáljon a ház és a kert között. Egészen különleges élmény lehet a természet közelében elfogyasztott ebéd, vagy reggeli kávé – több megrendelőnk is volt már, aki ebédlővé alakította korábban kihasználatlan teraszát. Több népszerű étteremnek is végeztünk terasz befedést, hogy vendégeik télen-nyáron, akár esőben is „felhőtlen” hangulatban fogyaszthassanak.

Terasz beépítés technikai feltételei

Az általunk beépített teraszoknál mindig ügyelünk olyan technikai részletekre, amelyek az élettartamot és komfortot egyaránt befolyásolják. Ahogy egy korábbi, télikert technológiákkal foglalkozó írásunkban is említettük, mielőtt megtörténne a terasz beépítés szobának, fontos kérdéseket beszélünk át. Tudnunk kell, hogy az Ön otthonának új ékessége mire lesz használva, ugyanis aszerint választunk hőszigetelő anyagokat és az határozza meg, hogy kettő- vagy három rétegű üvegezést, polikarbonát réteget vagy hőszigetelt szendvicspanelt alkalmazzunk. A terület formája vagy mérete azt is befolyásolja, hogy milyen tetőformát alkalmazzunk. Fontos technikai feltétel a megfelelő szellőztetés és az ajtók kivitele.

Kérjen MOST árajánlatot terasz beépítésre!

Ha a fentiek alapján úgy érzi, hogy az Ön terasza megérdemli az extra figyelmet, hogy új szereppel egészítse ki otthona légkörét, akkor számíthat ránk! Munkatársaink részletes szempontok alapján segítenek felmérni igényeit, hogy Ön télen-nyáron kellemes és jól használható beépített terasz tulajdonosa legyen! Olyan projekteket, amelyekben a fő igény terasz beépítés szobának, Magyarország komplett területén, továbbá Ausztriában, Németországban, Szlovákiában és Svájcban egyaránt elvégzünk. Érdeklődjön kollégánknál az itt lévő kapcsolati űrlapon keresztül, vagy írjon e-mailt a telikertepito@gmail.comcímre, kollégánk készséggel áll rendelkezésére!