Terasz beépítés ötletek

Terasz beépítés ötletek

Ha télikert jellegű építménnyel egészítené ki otthonát és terasz beépítés ötletek után kutat, akkor most következzen néhány praktikus támpont és javaslat!

A házhoz simuló dizájn

A mindent megelőző, alapos tervezés során közösen eldöntjük, hogy milyen szerkezeti anyagokkal dolgozzunk. Minden beépített terasz esetében fontos szempont a tartósság és a megfelelő karbantartás. Ez azonban nem kell, hogy akadályozza a dizájnnal kapcsolatos terasz beépítés ötletek megvalósítását. Például lehet variálni a színekkel és anyagokkal, továbbá a padló fajtájával és mintájával is. A váz szerkezete készülhet műanyagból, alumíniumból, vagy akár fából, igaz, utóbbi felárat jelent.

A beépített teraszok tető része is nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy az összkép tökéletesen hozzásimuljon a ház megjelenéséhez. A tető borítása általában cserép, üveg, vagy a mostanában egyre népszerűbb, high tech minőségű polikarbonát. A teraszfedő anyagok jelentősen befolyásolják az építmény hőszigetelő képességét (illetve árát), kiválasztásukhoz érdemes szakértővel konzultálni. Szituációtól és igényektől függően különböző terasztető megoldások léteznek, amelyek előnyeit és hátrányait ebben az írásban foglaltuk össze.

Tovább árnyalhatja álmai beépített teraszának esztétikáját az árnyékolók típusa és színe. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a beépített terasz sötétítése és árnyékolása nemcsak a személyes ízlésen, hanem a kívánt funkción is múlik. Redőny, roló vagy árnyékoló textil is alkalmazható, de ezeket eltérő szempontok szerint szoktuk javasolni. A télikert hatékony árnyékolásáról itt olvashat bővebben!

Terasz beépítés ötletek a téli komforthoz

Az üvegfelületekkel borított terasz előnye, hogy üvegházhatással képes bizonyos mértékig önmagát fűteni. Ezért a megfelelően hőszigetelt, minőségi nyílászárókkal rendelkező beépített teraszokon könnyen elérhető +20 Celsius fok fölötti hőmérséklet akkor is, ha odakint mínuszok tombolnak! Sokaknak evidens, hogy a terasz beépítés ötletek alapja a sok üvegfelület, de mi van akkor, ha nincsen napfény, például egy téli délutánon? Erre az esetre az alábbi fűtési módszerek jelenthetnek megoldást:

  • A központi fűtésrendszer kivezetése (falátfúrással és radiátor felhelyezéssel)
  • Padlófűtés (lehet víz vagy villany jellegű, de meglévő fűtés kivezetése már extra kőműves munkát igényelhet)
  • Norvég fűtőpanelek (előnyük a minimális hibalehetőség, emellett esztétikusak)
  • Infrapanel (praktikus, ha nincsen megfelelő hőszigetelés)
  • Inverteres klímák (a páraképződés kontrollálására ideális, léteznek intelligens, WiFi-vel rendelkező egységek is)

További terasz beépítés ötletek után kutat?

A fenti gondolatokkal csak néhány témát említettünk a legnépszerűbbek közül. Tekintse meg referencia képgyűjteményünket, amely hatékonyan illusztrálja, hogy mennyire eltérő terasz beépítés ötletek megvalósításán dolgoztunk eddig! A köríves teraszoktól az aszimmetrikus tetőkupolákig, rengeteg opcióval „idomítható” a beépített terasz az Ön otthonához. További hab a tortán, hogy saját gyártású nyílászárókat használunk, melyek típustól függően további esztétikai értéket és funkcionális előnyöket tartalmaznak. Ha szeretné tudni, hogy mekkora összegből valósítható meg egy terasz beépítés, akkor kérjen ingyenes árajánlatot ide kattintva!