Téli terasz jellemzők és előnyök

Téli terasz jellemzők és előnyök

Ha teraszbeépítésen gondolkodik, és szeretné buktatók, hanyag munkák nélkül kihasználni a téli terasz adta lehetőségeket, akkor következzen néhány hasznos támpont és javaslat!

Kibővítheti otthonát

Amikor valaki azt mondja, hogy téli terasz, akkor legtöbb esetben téliesített, beépített teraszra gondol. Okkal népszerűek az ilyen jellegű projektek, hiszen általuk nemcsak egy újabb „szobával” gazdagodik a ház. A négy fal közötti tértől eltérően egy beépített üvegterasz vagy télikert világosabb hangulatú, energiatakarékos kerthelyiségnek is használható, amely közelebb hozza Önhöz a természetet. A terasz beépítése nemcsak a hagyományos változat (amely alatt többnyire a családi ház földszinti szobáit a kerttel összekötő, zömében fedett terület értendő), hanem tetőterasz esetében is lehetséges. Az ilyen módon nyert, új helyiség használható pihenő térnek, dolgozószobának, de akár jógakuckónak vagy edzőteremnek is. Ahogy a télikert referenciákat tartalmazó galériánk is sugallja: a lehetőségek tárháza szinte végtelen!

A téli terasz egyben télikert is lehet!

Ha Ön is szereti a növénykülönlegességeket, akkor egy jól beépített téli terasz csodálatos élőhely lehet egzotikus gyűjteménye számára. Természetesen az ilyen nagyméretű üvegfelületekkel rendelkező építmények a teleltethető növények számára is biztonságos otthont képeznek. Végeztünk már téli terasz építés jellegű projektet masszív trópusi példányok, például pálmafák számára is, de nem ritka eset az sem, hogy a kellően elszánt tulajdonosok (megfelelően szigetelt télikerttel) déligyümölcsök, például ananász, mangó vagy cukoralma termését érlelik ilyen körülmények között. De nem kell feltétlenül gyümölcstermesztői késztetés ahhoz, hogy a télikert előnyét élvezni lehessen: elég néhány levéldísznövény, és a teraszon eltöltött órák még akkor is egy szolid dzsungel hangulatával ajándékozzák meg Önt, amikor az üvegfalakon kívül zord téli szürkeség uralkodik.  Amennyiben az Ön bakancslistáján is szerepel téli terasz építése, akkor a témáról bővebben olvashat „Nem télálló növények a télikertben” című bejegyzésünkben!

Hogyan lehetséges egy téli terasz fűtése?

A jól megtervezett téli terasz képes az üvegházhatást hasznosítani úgy, hogy akár a téli napsütést is a belső légtér melegítésére fordítsa. Ideális hőszigetelés esetén az így megtermelt hő benntartható. Előfordulhat, hogy ennek ellenére szükséges további fűtés alkalmazása, ami lehet a központi fűtésrendszer kivezetése, fűtőpanel vagy padlófűtés alkalmazása. Utóbbi azonban komolyabb kőműves munkálatokat igényel, ezért kész teraszon nem mindig lehetséges opció. Télikert fűtéssel kapcsolatban bővebben foglalkozunk ebben a bejegyzésben!

Téli terasz építő szakembert keres?

Ha tudni szeretné, hogy mire számíthat tőlünk, akkor vegye igénybe ingyenes felmérés és árajánlat összeállítás szolgálatásunkat! Az díjmentes konzultáció során nemcsak arra kap rálátást, hogy milyen technológiákkal dolgozunk, hanem saját elképzelését is véglegesítheti. Megosztjuk Önnel, hogy otthonához milyen téli terasz építhető, figyelembe véve igényeit és egyedi ötleteit egyaránt. Saját gyártású nyílászárókkal dolgozunk, amelyek nemcsak a fűtésszámla lefaragása miatt előnyösek, hanem azért is, mert így tudjuk tartani a határidőket és a munka átadása után is számíthat technikai segítségünkre. Ezeket nyújtjuk, ha téli terasz beépítés ügyben fordul hozzánk:

  • Szezonakciók nélkül is kedvező áron dolgozunk
  • Ingyenes felmérést és árjavaslatot biztosítunk
  • Az Ön elképzelései és az optimális megoldás közötti egyensúlyra törekszünk
  • A téli terasz elkészítése kiszabott határidők betartásával történik
  • Nemcsak otthoni, hanem irodai/vendéglátóipari környezetben is számíthat ránk
  • Saját gyártású, minőségi nyílászárókat használunk
  • A munka átadása után is elér minket

Kérjen árajánlatot most!