Zárt terasz építés

Zárt terasz építés szempontjai

Vajon hogyan lesz egy mezei teraszból zárt terasz? És milyen előnye van a zárt (illetve zárható) kivitelnek? Ezekre a kérdésekre igyekszünk most válaszolni!

Hogyan készül egy zárt terasz?

A hagyományos, nyitott teraszoktól eltérően egy zárt terasz, ahogy nevéből is adódik, szigetelt oldalfalakkal bővíti az Ön otthonát. De mielőtt felépülne, gondos tervezést igényel. Többek között azért, mert a kivitelezés megkezdése előtt fontos, hogy az alap erős teherbírású legyen, hogy elbírja a terasz tömegét. A megépítés előtt (ha tőlünk rendel, akkor ingyenes) felmérés, szaktanácsadás és látványterv készítés is történik.

Az ilyenkor használatos üvegfelületek kettő, vagy háromrétegű thermo üvegből készülnek. A merevítések és nyílászzárók (ajtók és ablakok) lehetnek műanyagból, alumínumból vagy fából. Az anyag kiválasztása nemcsak a ház stílusától, függ, hanem attól is, hogy Ön milyen hőszigetelő képességet és funkciót szeretne megvalósítani. A zárt terasz építése (de nevezhetjük télikertnek is) során saját gyártású nyílászárókat használunk, melyek különféle előnyökkel és funkciókkal járnak. Például választhat biztonsági ajtót, két egymástól függetlenül működő zárbetéttel. Kis helyigényük miatt népszerűek még a rendkívül esztétikus harmonika és emelő-toló rendszerek is, ezeknek esetleges hátránya, hogy a standard megoldásoknál többe kerülnek.

Mi gyakran üveg, vagy high tech polikarbonát anyagú tetővel építkezünk, hogy az így elért világos hangulat átmenetet képezzen a ház belső szobái és a külső környezet között. Az is előfordul, hogy egy zárt terasz cseréptetővel készül. Viszont ahogy a referencia gyűjteményünkben is látható, megrendelőink inkábba a fényáteresztő tetőket preferálják. Gyakori kérdés, hogy mi határozza meg egy zárt terasz árát. Sok szempontot kell figyelembe venni az építés során, amelyekre korábban, a teraszépítés árakkal foglalkozó bejegyzésben kitértünk.

Zárt terasz fő előnyei

Sokan azért döntenek a teraszuk beépítése mellett, hogy azt ne csak melegebb napokon, hanem egész évben, bármilyen évszakban ki lehessen használni. Ha télen odakint mínuszok tombolnak, egy megfelelően hőszigetelt zárt terasz kellemes szobahőmérsékletű levegőt biztosít. A nyitott teraszok nyári estéken céltáblává tesznek mindenkit a szúnyogok számára. A zárt teraszok nyílászáróira könnyedén telepíthető szúnyogháló, a hangulatos tücsökciripelés és madárcsicsergés kizárása és a csillagos égbolt látványának feláldozása nélkül. De másért is lehet szeretni. Íme néhány előny, amivel egy jól megépített zárt terasz jár:

  • Ön nyerhet egy új szobát, ami kikapcsolódásra és közösségi célokra egyaránt alkalmas
  • Csökkenheti a rezsit, ráadásul a természetes fény a szemnek és a bőrnek is előnyös
  • Ideális élőhely lehet kedvenc növényeinek, akár egész évben!
  • Kellemes környezetet biztosíthat vendégei és családtagjai számára
  • Akár egy komplett nyaralást is helyettesíthet
  • Hozzájárulhat az egészség megőrzéséhez

Ha tudni szeretné, hogy milyen színvonalon dolgozunk, akkor itt megtekinthet néhány képet korábbi télikert és zárt terasz projektjeinkről. Az itt lévő kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével ingyenes árajánlatot is igényelhet. Ha van még kérdése zárt terasz építéssel kapcsolatban, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot és munkatársunk egy munkanapon belül visszajelez Önnek!