Télikert ötletek

Télikert ötletek

Praktikus tényezőket gyűjtöttünk össze Önnek saját tapasztalatainkból, ha éppen télikert ötletek megvalósításán gondolkodna!

Amikor a terasz új értelmet nyer

Ugye, milyen kellemes volt azokon a nyári estéken kint borozgatni, családtagokkal kikapcsolódni a teraszon? A friss háztulajdonosok számára ez az érzés felbecsülhetetlen… aztán eltelik néhány év és egyre nehezebb elfogadni, hogy a hideg beköszöntével a csinos terasz csak kihasználatlanul áll. Azok a télikert ötletek, amelyeket vásárlóink megálmodnak, legtöbbször teraszbeépítés formájában valósíthatók meg.

Télikert ötletek a légtér bővítéséhez

Mivel a jól megépített télikertek komfortos térként működnek, sok esetben egy „új szobává” alakulnak a lakók számára. Egyre gyakoribb, hogy megrendelőink előszobának használják a télikertet, ugyanakkor a jó hőszigetelő és diszkrét árnyékoló opcióknak köszönhetően akár nappaliszoba szerepet is betölthet, minden évszakban. Szinte bármilyen célra használhatja a télikertet – csak hálószobának nem javasolnánk. Ha a futópad nem fér el a lakásban, akkor a télikert elegáns otthoni edzőterem funkciót adhat az Ön otthonához anélkül, hogy a háztetőt/falakat kijjebb terjesztené. Természetesen annak sincsen akadálya, hogy egzotikus növényeket költöztessen e térbe – készítettünk már pálmafának is télikertet!

Nemcsak otthonra lehet!

Cégünk örömmel teljesíti az Ön megrendelését akkor is, ha iroda vagy vendéglátó helyiség számára szeretne télikertet kialakítani. A munkatársak és vendégek egyaránt kellemesebb közérzettel tartózkodnak olyan térben, amelyből szabad rálátás nyílik a külvilágra. Az alábbi fényképen például egy közkedvelt étterem általunk épített télikertje látható.

Télikert az étterem új helysége
Télikert egy népszerű étterem teraszán

Télikert ötletek szellőztetéshez és közlekedéshez

Ahogy a gyártási folyamatot részletező posztban is kifejtettük, a télikert elhelyezkedése és funkciója (vagyis amire használva lesz) jelentős mértékben meghatározza, hogy milyen ablakok és ajtók kerüljenek beépítésre. Annak érdekében, hogy nyári napokon is komfortosan teljenek a télikertben töltött órák, ügyelni kell a megfelelő szellőztetési opciókra. Különböző működési elvek szerint válogathat saját gyártású nyílászáróink közül (pl. bukó vagy bukó-toló, esetleg toló-harmonika ablak/ajtó). Közlekedés szempontjából népszerű választás a tolóajtó is, nemcsak azért, mert a hagyományosan nyíló ajtókkal szemben mindössze 15 cm-t vesz el a térből, hanem azért is, mert esztétikailag is sokkal elegánsabb.

Egyedi stílusok

A télikert építéséhez használt anyagok minősége, formája és színe meghatározza a végeredmény esztétikáját. Az egyedi geometriával, döntött tetőszerkezettel meggyőző stílus érhető el. Ugyanakkor az üvegek fajtája is befolyásolja az élményt, például az elosztós üveggel egyfajta retró hatás érhető el azoknak, akiket a régebbi, arisztokratikus világ inspirál. Bizonyos szintű formai kötöttségeket fenntartunk az ésszerű árszabás érdekében. Viszont a színekkel is variálhat: a standard fehér szín (amely rengeteg esetben kitűnő választás, kivéve oda, ahol eleve sok faanyag vagy famintás felület található) mellett fahatású színezéseket is választhat. Erről bővebben olvashat Télikert technológia c. írásunkban!

Télikert ötletek után kutat?

Ha további inspirációt szeretne, akkor tekintse meg az általunk készített télikert referenciák képgalériát! Az említett oldalon rengeteg korábban elkészített munkánk található. Az ország különböző pontjairól (és külföldi projektjeinkből is) származó képek és videók hatékonyan mutatják, hogy milyen sok szituációban élvezheti Ön is egy szakszerűen megépített télikertből a természet közelségét. Kérjen ingyenes árajánlatot ide kattintva és ossza meg velünk, hogy milyen télikert ötletek megvalósításáról álmodik, mi pedig segítünk elképzelését minőségi módon megvalósítani!