Legjobb terasz árnyékoló típusok

Legjobb terasz árnyékoló típusok

Következzen egy rövid áttekintés a legnépszerűbb télikert és beépített terasz árnyékoló fajtákól, melyeknek most fő előnyeit és hátrányait is megismerheti!

A terasz árnyékoló fontossága

A szóban forgó kiegészítő nemcsak azért fontos, hogy védje az Ön szemét és bőrét vagy gondosan nevelgetett egzotikus növénygyűjteményét a napsugaraktól. A terasz árnyékoló célja, különösen akkor, ha beépített teraszról van szó, hogy a helyiség funkciójának megfelelő klímát segítsen megteremteni. Amikor nyugati, vagy déli fekvésű terasz beépítése történik, napsütéses időszakokban jelentős hő keletkezhet a nem megfelelően leárnyékolt területen. Ilyenkor a hőmérséklet akár 40 Celsius fok fölé is szaladhat. Most lássuk, hogy milyen eszközökkel előzhető meg a kényelmetlen hőség!

Redőnnyel a vihar ellen

Sokak félelme, hogy az árnyékoló megrongálódik egy nagyobb vihartól. A tokkal rendelkező szerkezetek esetében nincsen ilyen probléma, mivel a tok teljes mértékben védi a benne lévő terasz árnyékoló anyagot. Közkedvelt választás a műanyagból vagy alumíniumból gyártott redőny, amely tartóssága és ellenálló képessége miatt nehezen kifogásolható. De milyen lehetőség van még, ha a télikert stílusához nem illik a fehér redőny „egyhangú” jellege?

Terasz árnyékoló napellenzők

A napellenző szerkezetek megoldást jelentenek, ha egyszerű és használaton kívül könnyen elrejthető megoldás szükséges. Léteznek kézzel mozgatható, hevederrel vagy hajtókarral mozgatható típusok is. A hajtókaros kategória fő előnye, hogy gombnyomásra nyitható és zárható. Népszerű választás nyitott terasszal rendelkező ingatlanok, vendéglátóipari egységek, például kávézók árnyékolására.

Reluxa, mint stílusos terasz árnyékoló

Az esztétikus megjelenésű és sokféle színben kapható reluxa népszerű választás télikertek vagy zárt teraszok árnyékolására. Lamelláit fából vagy alumíniumból készítik, előnye, hogy bármilyen ajtóra és ablakra felszerelhető és térelválasztó szerepet is képes betölteni. Hátránya, hogy a redőnyhöz viszonyítva nem túl hatékony hőszigetelő, viszont szerkezetének köszönhetően precízen szabályozható, hogy mennyi fényt akarunk beengedni a teraszra.

Függönnyel megoldható a terasz árnyékolása?

Természetesen igen, ha a tulajdonos ízlése úgy kívánja, akkor függöny is alkalmazható e célra. Előnye, hogy elegáns, emelkedett hangulatot kölcsönöz a helyiségnek és megfelelő színű/mintájú opciókkal könnyebben elérhető a harmonikus összkép. A függöny divatosnak nevezhető terasz árnyékoló és többnyire költségkímélőbb megoldás a teljes terasz redőnnyel való felszereléséhez képest.

Terasz árnyékoló előnyök összegzése:

  • A megfelelő kivitellel jobb hőszigetelés érhető el
  • Privát szférát nyerhet meg még egy üvegfalú terasz esetében is
  • Nem kell hőgutától tartania az erős napsütéses időszakokban
  • A legtöbb sötétítő típus utólag is felszerelhető az üvegfalakra

Segítségre szorul terasz árnyékoló választásban?

Hívjon minket szakmai tanácsadásért és kollégánk az ön zárt teraszának, illetve igényeinek leginkább megfelelő opciót fogja javasolni! Vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva, vagy egyéb elérhetőségeink bármelyikén!